lauantai 24. elokuuta 2013

Rahkainen omenapiirakka


Kun olen kiireessä, teen yleensä omenapiirakkaa Hellapoliisin ohjeella (ohje täällä). Suosittelen kokeilemaan, omenapiirakka on helppo, nopea ja makea. Nyt aikaa oli kuitenkin enemmän, sillä orastavan flunssan vuoksi eväsin itseltäni oikeuden osallistua BodyBalance-tunnille. Juotuani pari kuppia kahvia kotona, tuli sellainen olo että jotain tehtävä. Jotain mikä piristää, vaikka jotain leivottavaa. Ja muistin samalla aivan liian pahanmakuiset omenat keittiön kulhossa, omenapiirakkaa olisi siis luvassa. Ystävä ehdotti, että tekisin omenarahkapiirakkaa ja pienen googlettelun ja reseptien yhdistelyn jälkeen tulin tehneeksi rahkaista omenapiirakkaa seuraavanlaisella reseptillä.



Pohja: (24cm piirakkavuokaan)
  • 100g margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja


Täyte:
  • noin 300g maitorahkaa
  • 1,5 dl maitoa / kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • tujaus sitruunamehua


Päälle:
  • 3 omenaa
  • jogurtti-mansikka muromysliä (ei ole pakko, piti vaan päästä kokeilemaan!)
  • kanelia
  • sokeria



Sulata margariini ja sekoita puoli desiä sokeria margariinin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmuna sekä 3 desiä vehnäjauhoja. Taikinasta tulee kokkareinen, nou hätä. Pyörittele piirakkapohja margariinilla läpi ja jos on, niin korppujauhoista voisi olla apua. Meillä ei ollut. Kokkareinen piirakkapohja pitää painella vuoan pohjaan tasaisesti ja vähän reunoillekin.

Piirakkavuoan voitelu ilman käden sotkeentumista: käsi pussiin ja pyörittele nokare ympäri piirakkavuokaa. 




Tee täyte. Itse lätäsin kaikki ainesosat ensin todella sukkelaan astiaan ja sitten vähän sekoittelin vatkaimella. Tosi sulavaa ja smoothia, mutta näytti toimivan. Eli siis maitorahka, maito (jos on kermaa niin sitten sitä), kananmunat, sokeri ja mehu sekaisin. Se siitä, jos ei ole mehua niin elä laita. Jos on vaniljasokeria, niin sitä kannattaa laittaa. Itse laitan kaikkiin leivonnaisiin, huolimatta siitä mitä teen :D Kaadoin koko sörsselin piirakkapohjan päälle ja aloin kuoria omenoita.




Laiskottaa aina kuoria omenoita ja siivutella niitä kunnolla. Plus inhoan odotella isojen omenapalasten jäähtymistä sen jälkeen, kun omenapiirakan ottaa pois uunista. Mitä sitten teen? Kuorin ensin omenan ja sitten siivutan sen kuorimaveitsellä. Ja taiteellisessa sekasorrossa nakon palaset tasaisesti täytteen päälle. Oikein bueno. Kahden omenasiivu kerroksen väliin sujautin muutaman ripauksen jogurtti-mansikka muromysliä ja päälimmäisen omenasiivukerroksen päälle sokeria ja kanelia.

Voilá ja 50min 200 asteisessa uunissa.


Aina sillä aikaa kun piirakka on uunissa, suosittelen tiskaamaan. V-tuttaa paljon vähemmän piirakansyönnin jälkeen, kun keittiössä ei ole tiskivuorta odottamassa.

Muita huomioita:

  • Kerma toimii piirakassa varmaan paljon paremmin kuin maito. 
  • Ensi kerralla vähän vähemmän kanelia. 
  • Tällä ohjeella tuli ihan ok, perus makea ja todella täyttävä vähän kosteahkomman oloinen omenapiirakka. Itse en kuitenkaan ollut myyty, tilanne vaatii vielä reseptin hiomista. Olen kerran tehnyt niin täydellistä marjarahkapiirakkaa, että sitä on vähän hankala peitota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti